Voor het reserveren van dieren van RekkeD Rodents (hierna “ik”) gelden onderstaande voorwaarden. Deze voorwaarden ogen streng, maar zijn voor zowel jouw als koper als mij als verkoper van belang. Het geeft ons beide zekerheid over de aankoop.

*Om de reservering definitief te maken kan ik vragen om een aanbetaling van 50% tot 100% van het aankoopbedrag. Deze dient binnen één week na reservering bij mij in het bezit te zijn. Tot die tijd staat er een optie op de muis/rat van uw keuze. Binnen deze periode kunnen andere nog hun interesse kenbaar maken aan mij.

*Indien de aanbetaling niet binnen één week is ontvangen, vervalt de reservering en zal de volgende geïnteresseerde worden benaderd.

*De aanbetaling komt volledig te vervallen wanneer jij als koper de reservering annuleert.

*Ik behoud altijd het recht om het aanbetaalde bedrag terug te storten en de verkoop niet door te laten gaan.

*Een Rekked muis verhuisd pas met een gewicht vanaf  15 gram en een leeftijd van 5 weken.

*Een Rekked rat verhuisd pas met een gewicht vanaf 100 gram en een leeftijd van minimaal 6 weken.

*Wanneer een muis/rat mag verhuizen, zal je van mij bericht ontvangen. Er kan dan een afspraak worden gemaakt over het ophalen/afhalen van het dier. Wanneer ik een week lang niets hoor, ga ik ervan uit dat de reservering wordt geannuleerd.

*Muizen en ratten zijn groepsdieren en verhuizen bij voorkeur per 2 tenzij er al een muis of rat aanwezig is. Mannelijke muizen hoeven niet noodzakelijker wijs per 2 te verhuizen.

*Ophalen is mogelijk op tijdens Exoknaag of op afspraak in Den Oever. Andere mogelijkheden zijn uiteraard bespreekbaar.

*Er worden soms ook (jong)volwassen muizen/ratten aangeboden. Ik wil benadrukken dat zij niet gedumpt worden. Ze moeten niet weg, ze mogen wel weg naar een nieuwe eigenaar. Dit gebeurd omdat ik een goede fokgroep met mooie en gezonde muizen/ratten te kunnen realiseren. Dit kan ik alleen doen door eigen gefokte dieren aan te houden en soms dien ik dan keuzes te maken voor het behoud van mijn lijn.

*De prijs voor een muis bedraagt €10,-

*De prijs van een ritten bedraagt €15,-

*Alle muizen/ratten kunnen over het algemeen worden ingezet voor de fok en eventueel show. Indien dit niet mogelijk is, omdat dit al voor het moment van de verkoop duidelijk is, dan wordt dit door mij vermeld. Wanneer de koper besluit om een muis/rat welke niet fokgeschikt is, toch in te zetten voor de fok, gebeurd dit geheel op eigen verantwoordelijkheid. Ik draag geen verantwoording voor de gevolgen.

*Het is mogelijk om de muis/rat met afstammingsgegevens te laten verhuizen. Informeer hier tijdig naar omdat niet alle dieren fokgeschikt zijn.

*Wanneer men na verloop van tijd (vanaf 6 weken na aankoop) nog afstammingsgegevens wenst zijn hier kosten aan verbonden à € 2,50

*Bij het overnemen van de dieren wordt verwacht dat jezelf een transportdoos of transportbakje hebt.

*Muizen/ratten verhuizen alleen wanneer zij door mij gezond zijn bevonden. Aan de koper om dit bij overname te controleren. Wanneer ze zijn verhuisd en ziek worden, draag ik hier geen verantwoording voor. Voor eventueel overleg tijdens ziekte ben ik altijd bereikbaar.

Algemene Voorwaarden