Home Over mij De Muizen Contact

Copyright© 2018 RekkeD Mice

Zilvervos

Zilvervos muisjes hebben een witte buik. Zilvervos heb je in bijna alle kleuren zoals de eenkleurige muizen. De genetische code is at/* ce/ce + kleur.

Doel is om met met zwart zilvervos, chocolade en blauw zilvervos te kweken.


Merle

Merle muisjes zien er gemêleerd uit. Ze hebben een combinatie van witte haren met een andere enkele kleur. Daarnaast hebben ze ook gevarieerde vlekken op het lichaam en lijkt de buik wit te kleuren.  De genetische code voor merle staat nog niet vast.

Doel is om merle in zwart, chocolade en blauw te kweken

Combinaties

Er zullen uiteindelijk wat combinaties zijn om mee te experimenteren. Nu heb ik deze combinaties nog niet.

Kleuren
Ik kweek met meerdere kleuren muizen. Het wil daardoor wel voorkomen dat muizen split zijn voor een of andere kleur en dit dus niet tonen.

Daarnaast houd ik van experimenteren en zijn er soms muizen met een kleur die nog niet wordt herkend of is erkend.

Hoe ik kweek
Ik heb een doel voor ogen, aan de hand van dit doel heb ik een fokplan opgesteld met de muizen die aanwezig zijn. Wanneer een man en een vrouw worden gekoppeld, worden ze samen gezet voor een periode van minimaal 2 weken. Wanneer ik zeker zie dat de vrouw drachtig is wordt ze teruggeplaatst naar haar groep, waar zij rustig kan bevallen.

Siamees

Siamees muisjes hebben een aantal onderdelen van het lichaam waaronder snuit, oren en staart in een andere kleur dan de rest van het lichaam/ De lichaamskleur zelf iswit of beige.  De genetische code is aa ch/ch + kleur.

Doel is om met met zwart siamees en blauw siamees (blue point siamees) te kweken.